xavier maristany

premsa

 

i algunes (bones) crítiques

 

NÈSTOR I EL TEMPS
Xavier Maristany despliega su fino humor en ocurrentes juegos teatrales que estallan como una descarga de alta tensión en torrenciales solos. La fuerza apabullante del músico y la lírica irónica del performer se únen en NÈSTOR I EL TEMPS, un pedazo de magia extraído de la vida cotidiana.

Karles Torra. El País.

 

ABISSÍNIA
La combinació de seqüenciadors i scratches de DJ amb cornamuses, viola de roda, gralla, clarinet i guitarra estableixen un hiperreal vincle d'unió entre el primitivisme i la ciència-ficció. Un treball que, si ens arribés de la Knitting Factory de Nova York, es convertiria automàticament en objecte de culte...

P.P. Avui.

 

MONDO LIRONDO
El considerable trabajo compositivo de Xavier Maristany consigue acentuar el brillante cromatismo de una orquesta heterodoxa pero de gran empaque. Una big band capaz de mover descaradamente al baile cuando se desmelena a ritmo de reggae o de funk. Como suele ser marca de la casa, Xavier Maristany acompaña lo musical con una cuidada dramaturgia en la que no escasea precisamente el sentido del humor.

Karles Torra. El País.

 

AÈRIA
Ens trobem davant d'una obra pensada per a dos tipus d'instruments: la veu i el vidre, una composició per a l'escena decididament bella i ambiciosa, una aproximació reeixida a la bellesa, la creativitat i la sensibilitat en el seu estat més pur.

Francesc Diaz i Melis. Transversal.

 

STABAT

Maristany se mueve en aguas que conoce, con una base electrónica de variadas texturas y matices y que utiliza las voces en múltiples soluciones. ...Consigue momentos de auténtica belleza visual.

Pablo Meléndez. ABC.


APRENENTATGE
Ningú no entendrà mai el mal que em fa quan em diuen que sóc músic
a mí,
que sé el què no sé, i a més, sé entendre com m'agradaria de ser músic.

Xavier Maristany. Xavier Maristany.