xavier maristany

música possible

 

 

disc 1

 

1 fette di artisti al Sagrantino

la vaig fer el 2007 en un viatge col.lectiu d'intercanvi artístic a Montefalco, Umbria, Itàlia, preciós, memorable, a la zona on s'hi fa el vi Sagrantino, d'on prové el títol. La mostra es deia

MediterrArt. Diàlegs d'art a la Mediterrània , realitzada per la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, i hi van participar l'Ester Xargay (poeta), en Benet Rossell (poeta i pintor), en Miquel Planas (escultor), en Jordi Calafell (fotògraf), en Jordi Aligué (pintor), en Vicenç Viaplana (pintor) i jo. Cadascú en va fer una peça, una mirada. Això és un tros de la meva.

 

2 despressa

des del L.E.M. Festival se'm va encarregar aquest tema, que està gravat en directe l'octubre del 2006 per la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Òscar Vidal, a l'auditori de Caixafòrum.

 

3 freekenstein

forma part d'una instal.lació sonora per a 10 altaveus, ales de plàstic, textos i imatge fixa, que vaig fer per a la Poefesta d'Art , comissariada per en Carles Hac Mor i Ester Xargay. Vaig demanar a 20 artistes que em passessin deixalles sonores, objectes morts, rebutjats, que vaig retornar a la vida a freekenstein . A ells, doncs, pertany aquesta banda sonora. Es va presentar a diversos llocs del 2005 al 2007.

 

4 no pallassades en hores de classe

un tema que ha rebut diferents tractaments, sempre tenint com a base el diàleg entre el saxo i el telèfon que comunica, metàfora de solitud. Es va estrenar per primer cop com a part de néstor i el temps , una performance multimèdia que vaig fer en solitari des de l'any 1995. Aquesta gravació, en directe, pertany a temps de vidre , un concert per a saxo, electrònica i percussions de vidre -tocades per Marc Vila- l'any 2007.

 

5 remember me

va formar part, en un inici, d'un disc per a la Orquestra del Caos que es deia pròpia còpia (1999), que revisava idees sobre l'apropiacionisme sonor. El tema, doncs, està farcit de petites fusellades d'altres músiques i, entre elles, el dido i eneas de Purcell , d'on prové el títol. La versió que hi ha aquí, però, és una mica posterior, en una revisió que faig fer per a no res, per a mi i, ara, per a vosaltres.

 

 

 

disc 2

aquest cd està integrat per composicions electroacústiques que he fet. La primera és una nova mirada a un tema meu editat, Les dues composicions següents són molt més antigues. Les vaig fer al Laboratori Phonos de Barcelona, quan era a una torre del barri de Sarrià, on hi vaig crear algunes obres la dècada dels 80.

 

1 a hores d'ara

a principìs del 2010 em vaig remirar el primer trac del meu disc abissínia, publicat fa gairebé deu anys. Li veia altres possibilitats. El que passa és que la vaig canviar tant que s'ha convertit gairebé en una altra cosa.

 

2 clara express

vaig elaborar aquesta obra, l'any 86, amb material de síntesi i extrets de gravacions diverses.

 

3 east coker

tot el material base està extret de diverses lectures –manipulades electrònicament- del poema de T.S.Eliot del mateix títol, pertanyent als quatre quartets . No hi ha res més. És la primera peça electroacústica “seriosa”que vaig fer, l'any 84.