xavier maristany

música ballable

 

música ballable 1

sert o no sert

entre les músiques que he fet per al Bebeto Cidra i per a la companyia, el treball sobre en Sert, del que aquest disc n'és la banda sonora, ha estat dels més intensos. Una molt jove companyia de dansa, l'any 2006, i Vic com a teló de fons omnipresent.

 

 

 

música ballable 2

lost object

l'any 2003, la companyia cobosmika , a cavall entre Munich i Palamós, em va encarregar la banda sonora d'aquesta coreografia. El que hi ha aquí és una barreja entre propostes meves, que no van veure la llum, i la versió final.

 

 

 

música ballable 3

temperaments

per al ballet contemporani de barcelona he fet un munt de músiques, des de gairebé l'any 1986 fins deu anys més tard. Temperaments és del 94 i m'ha semblat interessant treure-la a la llum, després que en trobés una gravació en cinta oberta. La interpretavem en directe amb percussions, saxos i electrònica en viu.

 

 

 

música ballable 4

frida

fruit d'una gira per Mèxic, l'any 1992, amb una obra anterior fetitxe -, frida ret homenatge a la coneguda pintora amb una coreografia de l'amèlia boluda . La fascinació que em van produir les bandes de vent mexicanes hi és, crec, ben patent. En vaig fer una versió simfònica, que va ser interpretada en viu, a Costa Rica per la Joven Orquesta Nacional -al Festival Internacional de las Artes- i una versió per a nonet , tocada a Berlin. La que habitualment feiem servir i que aquí he posat està gravada en estudi, amb insrtruments virtuals i reals barrejats.

 

 

 

música ballable 5

arbre de te

amb en Joan Saura vam fer primer la banda sonora de kolbebasar , una coreografia de l'Àngels Margarit. La vam treballar molt junts, fins al punt que el treball d'un i altre es confonen. Anys més tard -el 1996- encara vaig fer una altra composició per a l'Àngels i Mudances, ara ja sol. A arbre de te hi participen alguns músics, com ara Olvido Lanza, Manuel Martínez del Fresno, Eduard Casals i Mariona Sagarra.